“יש כמה שינויים בעולם, יש מדינות שמתירות באופן זהה לכלל האוכלוסיה לתרום, שהן גרמניה, ספרד, פולין וכו’. שם לא שואלים את התורם על זהותו המינית”
רשת ב’
5.4.12
ניב סוניס, יושב ראש משותף של החוג הגאה במפלגת העבודה, אנחנו קוראים ידיעה שמשרד הבריאות ישקול לאפשר להומואים לתרום דם בעקבות שינוי החוק בבריטניה. מבחינת הקהילה הגאה, זה עוד צעד קטן בדרך לשוויון זכויות?
נכון, ואני כן חושב שזאת בשורה משמחת בסך הכל. מאחר וזה נושא שמנציח עוד סטריאוטיפ שמקושר לקהילה ושלא בצדק. כיום כשניגשים לתרום דם צריך למלא טופס שכולל כמה פרטים, וכולל סעיף שכותב “קיום יחסי מין עם גבים מאז 1977”, שנמצא תחת קטגוריה של תרומות שלא ילקחו מהן עירוי ובעצם יזרקו אותו. יש אוכלוסיות שונות שנמצאות בקטגוריה הזאת, האוכלוסיה האתיופית, אנשים שביקרו במדינות ספציפיות בשנים ספציפיים.
מחברים את האוכלוסיה ההומואית כגורם בעל סיכון וכשאתה רוצה לתרום דם, אין לך את האפשרות הזאת. מה המצב בעולם?
יש כמה שינויים בעולם, יש מדינות שמתירות באופן זהה לכלל האוכלוסיה לתרום, שהן גרמניה, ספרד, פולין וכו’. שם לא שואלים את התורם על זהותו המינית. יש מדינות כמו בריטניה שיש מגבלה, אבל היא קוצרה – אם בישראל היום הדבר הזה עומד עד 1977, בבריטניה זה אומר “כל עוד לא קיימת יחסי מין בשנה האחרונה”. זה סוג של עלה תאנה. יש דוגמאות למדינות שאין אפליה בין הומואים לשאר האוכלוסיה. הדבר הזה ידוע ולכן רוב האנשים לא ניגשים לתרום דם. יש כאלו, מיעוט קטן, שהולך לתרום ופשוט לא ממלא את הסעיף.
מקווה שנצליח לשנות את זה. לשמחתי, חברת הכנסת שלי יחימוביץ לקחה את זה על עצמה, והיא שלחה מכתב שהוא השלב הראשון. נקווה שהוא יישא תוצאות.”
תאריך פרסום:05/04/2012