מחוז ירושלים
מיוחד לאקטיביסטים: כך תשפיעו על תקציב העירייה
המכללה הכלכלית חברתית בירושלים בשיתוף מפלגת העבודה מציעים קורס מיוחד לאקטיביסטים, פעילים חברתיים ושכונתיים, להכרת התקציב העירוני ולהבנת דרכי ההשפעה עליו. התקציב העירוני מהווה את תוכנית הפעולה הכלכלית לפיה עובדת הרשות המקומית. התקציב הוא הביטוי הראשי למדיניות החברתית של כל רשות ורשות. על אף חשיבותו והשפעתו של התקציב העירוני על חייהם של התושבים, מעטים בלבד מעורבים בתהליך עיצובו ורבים מתושבי העיר אינם מודעים כלל לפרטיו.
“המחאה החברתית עוררה גל של תושבים להיות מודעים יותר להשפעה של רשויות על חייהם, ובכלל זה העירייה. התקציב העירוני הוא ממש תיבת פנדורה עבור התושב הממוצע. אנחנו רוצים לתת לתושבים כמה מפתחות לתיבה הזו, כדי שיראו איפה ואיך הם יכולים להשפיע”, אומרת אסתי קירמאיר, יו”ר העבודה בירושלים ופעילה שכונתית בקריית יובל.
את הסדרה ינחו בין השאר חברי מועצת עיר, חוקרי מרכז אדוה ומרצים וכן פעילי שכונות, והוא יעסוק בכמה סוגיות עומק – בהן קריאת תקציב; הקשר בין השלטון המקומי והממשלה, תקציב החינוך ועוד, וסוגיות רוחב כגון חילוניים-דתיים-חרדים בתקציב, מזרח ירושלים בתקציב, תקציב ומגדר ועוד.
“הקורס מתקיים בבית מפלגת העבודה מפני שתקציב הוא סוגיה פוליטית”, אומרת אסתי קירמאיר, “יחד עם זאת, המרצים והמשתתפים מגיעים עם תפישות עולם שונות ומכל המגזרים, והמטרה היא לגבש קבוצה של תושבים בעלי שפה משותפת וארגז כלים לעבודה עם העירייה וכל הגורמים הרלוונטים בעיר”.
מעוניינים לקיים קורס דומה גם בעיר שלכם?
צרו איתנו קשר:
אסתי קירמאיר, מזכירת מחוז ירושלים – estikb@gmail.com
פירוט המפגשים:
9.7 – מפגש פתיחה: חיליק בר, חבר מועצת העיר ומזכ”ל מפלגת העבודה; הרצאה: כלים להשתתפות ולהשפעה אזרחית על התקציב העירוני. פרופ’ יוסי יונה, המכללה הכלכלית-חברתית וחבר וועדת ספיבק-יונה.
16.7 – מבוא לתקציב מוניציפאלי: בין השלטון המרכזי לשלטון המקומי. אתי קונור-אטיאס, רכזת מחקר במרכז אדוה.
23.7 – עיצוב התקציב המוניציפאלי: כיצד מחליטים מה כולל התקציב? גיל ריבוש, האגף למדיניות ותכנון אסטרטגי בעיריית ירושלים.
30.7 – חרדים-דתיים-חילוניים בתקציב העירוני בירושלים. רחל עזריה, חברת מועצת עיריית ירושלים.
6.8 – תרגיל: קריאה משותפת בתקציב העיר ירושלים. ירון דישון, מנהל הדרכה במרכז אדוה.
13.8 – תקציב החינוך של ירושלים. שלמה הומינר, הממונה על הכספים באגף החינוך, עריית ירושלים. עו”ד נגה דגן בוזגלו, חוקרת ומרצה במרכז אדוה.
20.8 – מזרח ירושלים בתקציב העירוני. ד”ר מאיר מרגלית, חבר מועצת עיריית ירושלים.
27.8 – על תקציב ומגדר כדוגמא לקריאה ביקורתית בתקציב. יעל חסון, חוקרת במרכז אדוה ורכזת פורום “נשים לתקציב הוגן”.
3.9 – על כוחן של התארגנויות מקומיות של תושבים בהשפעה על תקציבים ומדיניות. אסתי קירמאיר, פעילה בשכונת קרית יובל ויו”ר ‘העבודה’ בירושלים. ד”ר נעם הופשטטר, מיוזמי פרויקט ה’תקציבולטור’ בתל-אביב.
10.9 – מי שולט בשלטון המקומי? עו”ד בועז גור, חבר הועד המנהל של המכללה החברתית-כלכלית.
פרטים והרשמה:
מרים אלבוקרק, 054-2282583, מייל: jerusalem@sea.org.il
ירון דישון, 052-4887488, מייל: advahadracha@bezeqint.net
אסתי קירמאיר, 052-2286848, מייל: estikb@gmail.com
רונה אורובנו, 050-6713650, מייל: rona1106@gmail.com
תאריך פרסום:09/07/2012